У Китаї гостро стоїть проблема вільного простору: зокрема, на цвинтарях землі на всіх не вистачає. При населенні 1,35 мільярда громадян, швидкому зростанні економіки та стрімко зростаючих цінах на нерухомість поховання людини в землі стає справді дорогим і рідкісним привілеєм.

У деяких містах уряд намагається переконати людей ховати родичів у море. Влади зобов'язуються виплатити такій сім'ї до $1300 і компенсувати таким чином усі витрати на кремацію і доставку морем, необхідні, щоб розвіяти прах родича над морем.

Здається, що процедура обходиться досить дорого, але для Китаю це однак дешевше, аніж традиційне поховання в землі, і вже тим більше враховуючи витрати на догляд за могилою. У Пекіні навіть дешева могила, де буде спочивати урна з попелом, коштує близько $16 000. Так що похорон - реальна проблема, яку Китаю необхідно вирішувати вже зараз, так як очікується, що вже в найближчі роки помре від старості приблизно 20 мільйонів громадян.