До таких висновків, після проведення досліджень прийшли швейцарські вчені. Причина в неякісній їжі з фаст-фудів та поганій екологічній ситуації.

Під час проведення науково-практичної конференції в Дюссельдорфі німецький судмедексперт Вернер Штольц повідомив, що в останні три роки, коли проводилася ексгумація тіл людей, похованих 30 років тому, більше 30 разів виникала ситуація, що трупи практично не розкладалися. Покійні виглядали так, ніби їх поховали всього півтора тижні тому. Також цю тему піднімали і на конференції фахівців похоронного бізнесу, що проходила в Швейцарії. Директори, які очолюють кладовища таких великих міст як Гамбург, Париж, Кельн і Мілан, повідомили про те, що їм не вистачає місць для нових поховань. Згідно з санітарними нормами, на місці старого поховання можна вирити нову могилу тільки через 17 років, але до цього часу трупи добре зберігаються і не перетворюються в порох.

Вчені зі Швейцарії висунули декілька теорій, чому спочилі впродовж останніх 30-ти років люди не розкладаються.

1. Екологічна ситуація: Через те, що надмірно забруднений грунт, зникли бактерії, які відповідають за розкладання трупів.

2. Харчові консерванти в їжі: У сучасній їжі, а особливо в солодощах, продуктах з фаст-фудів, і газованих напоях, сконцентровано таку кількість шкідливих речовин, що відбувається муміфікація. Консерванти протягом життя накопичуються в організмі людини, а після смерті впливають на процеси тління. Вчені стверджують, що людям не вдасться повністю змінити свій харчовий раціон, тому єдиний вихід із ситуації, що склалася - кремація померлих.

3. Омолоджуючі косметичні засоби: Люди активно користуються спеціальними кремами або гелями від старіння. Тому виходить, що верхні тканини тіла бальзамують вже за життя, перешкоджаючи процесу гниття після смерті.

Дослідники прийшли до висновків, що харчові добавки не до смаку хробакам, черв'якам нематодам Pelodera і Sarcophagus mortuorum, а також гнильним бактеріям. Вчені з країн ЄС детально вивчили це питання і повідомили про те, що тепер м'які тканини тіл небіжчиків не перетворюватимуться на перегній. У сучасному світі це явище поширене через бактерицидні речовини, які зберігають на тривалий період продукти на полицях супермаркетів.

Ця проблема вперше спливла у Франції, коли під час перепоховання по закінченню п'яти років виявили відхилення в процесі розкладання небіжчиків. Трупи нагадували воскові фігури померлих, а вчені прийшли до висновків, що гнильні бактерії не попрацювали над тілами померлих через консерванти, що скупчилися в м'яких тканинах небіжчиків. Аналогічна ситуація склалася і в Німеччині, але там термін повторної експлуатації могили становить 15-20 років. Навіть за цей період останки мертвих не розкладалися, а лише перетворювалися на трупний віск.