За словами керівника лабораторії Ейтана Руппіна з Тель-Авівського університету, під час відключення цих генів спостерігається ефект омолодження. Ефективність нового алгоритму доведена у серії лабораторних експериментів.

Наприклад, він зміг виявити гени, відключення яких здатне омолоджувати дріжджові клітини. Як відомо, дріжджі - це найбільш використовувана генетична модель, оскільки більша частина їх ДНК присутня і в геномі людини.

Ізраїльським вченим за допомогою нового алгоритму вдалося виявити в дріжджах два невідомих досі гена, GRE3 та ADH2, відключення яких працює точно так само, як обмеження калорій, яке продовжує життя.

У своїх експериментах ізраїльські вчені показали: вимикання генів GRE3 і ADH2 значно подовжує життя дріжджів без яких-небудь побічних ефектів. Вони сподіваються, що комп'ютерний алгоритм допоможе виявити гени старіння в організмі людини, а також знайти ліки для лікування складних і важких захворювань.