Газета «Ле Пуан» розповідає про новий винахід людства - «біоурну».

«Кремація вважається більш доступним за ціною способом поховання, ніж традиційне в землю - особливо якщо врахувати, що професіонали в цій галузі змагаються в оригінальності ідей, аби залучити «майбутніх клієнтів».

Варто зазначити сказати, що впродовж останнього часу ця техніка стрімко удосконалювалася. Прах померлого в деяких випадках стає об'єктом ритуалу: його поміщають в урну або розвіюють над морем, як для прикладу.

У Франції 32 відсотки померлих піддаються кремації, але ця цифра продовжує зростати, незважаючи на релігійні вірування та інші забобони. Але якщо іслам, як і більшість авраамічних релігій, формально забороняють кремацію, то католицька віра (та й православна також) допускає можливість спалення тіла людини після смерті.

Іспанському дизайнера Мартіну Азуа вдалося поєднати ідею життя після смерті з екологічним рішенням проблеми поховання. У його «Біоурну», виготовлену з целюлози, волокон кокоса та пресованого торфу, передбачається поміщувати прах померлого разом із насінням дерев.

Урну закопують у землю, а через декілька місяців вона вже дає перші паростки. Так що реінкарнація після смерті - у вигляді дерева - стала нині реальністю.