Загальне число підтверджених і можливих випадків захворювання з початку спалаху в лютому 2014 року зросла до 1323.

У США близька до завершення розробка експериментальної вакцини проти вкрай небезпечною для людини лихоманки Ебола, вона може бути випробувана на людях вже у вересні. Про це заявили днями офіційні представники американської організації.

ВООЗ оголосила про старт масштабної програми в $100 млн. з боротьби з лихоманкою Ебола.

Зараз у Західній Африці триває епідемія цього захворювання. За повідомленням ВООЗ, число жертв цього захворювання з 27 по 31 липня в Гвінеї, Сьєрра-Леоне та Ліберії збільшилася на 57 до 729 осіб. Центри з контролю та профілактики захворювань США рекомендували американцям не відвідувати Гвінею, Сьєрра-Леоне та Ліберію без крайньої необхідності через небезпеку заразитися лихоманкою.

Країни Східної Африки прийняли посилені заходи безпеки, щоб запобігти поширенню лихоманки Ебола на регіон. Як повідомили африканські ЗМІ, в першу чергу це стосується Кенії та Ефіопії, де розташовані основні транспортні вузли східної частини континенту.

Центр реагування на надзвичайні ситуації Кенії в поширеній заяві зазначив, що «у стан підвищеної готовності приведені медичні служби морських і повітряних гаваней країни, в пунктах прикордонного переходу більш ретельно перевіряють усіх пасажирів з метою запобігти або стримати будь-яку можливу загрозу поширення лихоманки».

Зі своєї сторони авіакомпанія Ethiopian Airlines вказала, що «приймає надзвичайні превентивні заходи у зв'язку з новим сплеском хвороби» в Західній Африці. «Жорсткі й цілеспрямовані зусилля додаються для забезпечення безпеки на рейсах із Західної Африки в аеропорту Аддіс-Абеби». Ця національна ефіопська авіакомпанія - основний перевізник Африки як на континенті, так і до Америки, Європи, Азії та до Близького Сходу.

Для довідки

Геморагічна гарячка - гостра вірусна хвороба, що викликається вірусом Ебола. Рідкісне, але вкрай небезпечне захворювання з рівнем смертності до 90 відсотків. Лікування або вакцини від лихоманки Ебола наразі не існує. Вражає людину, деяких приматів, а також свиней.

Вперше вірус Ебола був ідентифікований в екваторіальній провінції Судану та прилеглих районах Заїру (нині Демократична республіка Конго) у 1976 році. У Судані захворіло 284 особи, з них померло 151. У Заїрі - 318 (померло 280). Вірус був виділений у районі річки Ебола в Заїрі. Це дало назву вірусу.

Нещодавні події

Спалах в 2003 році в Етумбі забрала життя 120 осіб.

У липні 2012 року 14 осіб померли в Уганді внаслідок зараження вірусом.

Епідемія лихоманки Ебола в Західній Африці 2014-го до 1 серпня забрала життя 729-ти осіб.

25 березня 2014 року в Канаді стало відомо про випадок зараження туриста.