Одне з престижних барселонських кладовищ - Сementerio del Montjuïc - пропонує проводити похоронні обряди в стилі «давно минулих днів»: труну перевозитиме до місця поховання на кареті XIX-го століття. Візник, церемоніймейстер і могильники мають бути неодмінно нарядженими в костюми тієї ж епохи.

«Ця процедура буде відтворювати дух і стиль похоронних заходів, що існували в Барселоні до початку сорокових років минулого століття, - повідомив в інтерв'ю агентству Europa Press генеральний директор кладовищ каталонської столиці Жорді Вальманья. - Така процедура обійдеться замовнику приблизно в чотири тисячі євро. Зрозуміло, навряд чи на неї буде великий попит, але тим не менше, знайдуться люди, які захочуть гідно провести в останню путь тих, хто їх любив і кого вони любили».

Вальманья додав, що Барселона «стане першим з іспанських міст, де прагнуть відродити старі похоронні традиції. Для Європи таке вже не в новинку: у Парижі подібні похоронні «вистави» увійшли в норму. Відомо, що і в деяких східних країнах таке теж практикують».