Творець найбільшої в історії фінансової піраміди Бернард Мейдофф відмовлявся виплачувати гроші вкладникам навіть після їх смерті, використовуючи для цього підроблені документи. Відповідні свідчення в суді, як повідомляє Reuters, дав колишній і найближчий помічник Мейдоффа Френк ді Паскалі.

Ді Паскалі в ході слухань навів за приклад історію клієнта фонду Мейдоффа Жака Амселлема, котрий помер у 1995-му році. Спадкоємці покійного відправили у фонд Madoff Securities лист з вимогою віддати їм належні Амселлему гроші. Тоді Мейдофф створив підроблений аккаунт на ім'я покійного і нарахував йому негативний баланс у розмірі 1,7 мільйона доларів, тим самим уникнувши виплат грошей спадкоємцям.

Ді Паскалі порівняв під час процесу дії Мейдоффа з грою, учасники якої бігають навколо стільців під музику. «Коли музика припиняється, померлий клієнт залишається без грошей, як без стільця, і вибуває, а решта продовжують гру», - заявив Ді Паскалі.

Нагадаємо: колишній голова ради директорів біржі Nasdaq Бернард Мейдофф був заарештований у 2008-му році, коли виявилося, що створений ним інвестиційний фонд Madoff  Securities є класичною фінансовою пірамідою, в якій прибутки старим інвесторам виплачувалися за рахунок нових вкладників. Жертвами афери стали більше трьох мільйонів чоловік, а сумарний збиток був оцінений у 65 мільярдів доларів.

Сам же Мейдофф пізніше був звинувачений у шахрайстві та отримав 150 років ув'язнення. Його майно було конфісковано і розпродано для покриття збитків вкладників Madoff Securities.

Ді Паскалі разом з іншими чотирма високопоставленими співробітниками Madoff Industries на даний час є обвинуваченими на процесі, що триває й понині, про шахрайство у великих розмірах.