Список цей був сформульований після аналізу величезної кількості інформації, зібраної в 108-ми державах світу.

Основні причини смерті чоловіків і жінок у різних країнах світу перераховані в звіті, який підготували дослідники в США. Цей список був сформульований в результаті аналізу величезної кількості інформації, зібраної в 108 державах світу, повідомляє "Ортодокс".

Авторами нового дослідження причин смертності, актуальних практично повсюдно, стали співробітники Інституту показників і оцінки здоров'я імені Вашингтона в Сіетлі. У загальній масі ними були проаналізовані 79 найбільш поширених чинників, що впливають на ймовірність летального результату.

Перевірка відомостей, отриманих під час здійснення випробувань, дозволила медикам зробити висновок, що чільною причиною смерті в більшості країн ось вже впродовж багатьох років залишається високий кров'яний тиск. Характерно, що поряд з гіпертонією таким же масовим "вбивцею" чоловіків і жінок експертами було названо куріння.

Топ-10 основних причин смертності у світі обох статей виглядає таким чином:

-          Високий кров’яний тиск;

-          Куріння;

-          Високий індекс маси тіла;

-          Підвищений рівень цукру в крові;

-          Дієта з високим вмістом солі;

-          Дієта з низьким вмістом фруктів;

-          Забруднення атмосферного повітря;

-          Забруднення повітря побутового середовища;