Зараз фахівці похоронної справи пропонують клієнтам новий вид похорону: до традиційних поховання в землі і кремації додалося розрідження тіл.

Машина з нержавіючої сталі, пише «Expert online», здатна перетворити тіло людини на рідку субстанцію, що нагадує коричневий за кольором густий сироп. Тіло поміщують до водного розчину гідроксиду калію (їдкий калій), піддається високому тиску і протягом 2 - 2,5 годин нагрівається до 180 градусів за Цельсієм. Внаслідок цього м'які тканини перетворюються на зеленувато-коричневу рідину, що складається з амінокислот, пептидів, цукру, солі, а кістки тим часом стають м'якими й пористими та легко подрібнюються в порошок. Саме його після розрідження повертають рідним і близьким, а рідину зливають до каналізації.

Називається новий вид похорону резомацією від грецького слова «резома», що означає «відродження людського тіла». Його безсумнівним плюсом порівняно з традиційними похоронами в землі і кремацією є абсолютна безпека для навколишнього середовища.

Зараз у Сполучених Штатах резомація дозволена у семи штатах. Сенді Салліван, засновник і власник компанії Resomation Ltd, що проводить зрiдження трупів у Британії, розповідає, що в резомації відбувається той же процес, що й під час взаємодії з бактеріями, що нищать тіло в землі.  Різниця у тому, що розрідження не розтягується на роки, а відбувається протягом двох-трьох годин.

Найдавніший представник

У Криму виявлені рештки найдавнішого представника людини розумної в Європі. Останки були виявлені у печерах Буран-Кая в Кримських горах. Це остаточно зруйнує припущення деяких учених про те, що наші предки прийшли до Європи через Балкани.

Серед знахідок - кістки і зуби стародавніх людей, а також різні знаряддя праці, різьблення з кістки й останки тварин. На скам'янілостях, вік яких може досягати 32 тисяч років, були помічені сліди різьби, що свідчать: плоть від них відокремлювалася у ході ритуального обряду. Про те, що тіло зрізалося не з кулінарною метою, побічно свідчить і факт наявності в людських кістках кісткового мозку, ретельно вичищеного з кісток тварин.

Ця знахідка дає нам зрозуміти, якою була культура найдавніших представників роду Homo sapiens, і додає сили й ваги теорії про те, що людина прийшла до Європи не з Близького Сходу, а з території Київської Русі.

Ритуал заборонено

Парламент Нідерландів ухвалив законопроект, поданий Партією захисту прав тварин, що забороняє ритуальний забій худоби, практикований з давніх часів мусульманами та іудеями, в рамках якого тварин попередньо не оглушають, тим самим прирікаючи на борошна.

Про це повідомило інформаційне агентство Reuters, підкреслюючи, що текст отримав повну підтримку лівих кіл, які вважають цей обряд «дикунським» і «таким, що суперечить нормам гуманності». Для того, щоб цей закон, проти якого різко виступають єврейська та мусульманська громади країни, був реалізований, його має схвалити верхня палата парламенту - сенат.

Представники релігійних громад мають намір оскаржити цей законопроект як такий, що порушує їхнє право на свободу віросповідання та пов'язаного з ним проведення ритуальних обрядів. Крім того, противники закону стверджують, що, згідно з традицією, тварину вбивають за допомогою гостро заточеного ножа, що рівноцінно оглушенню, рятуючи його від мук.

Віру узаконено

Відтепер створена ще 2003-го громадська організація «Мережа Друїдів», що поіменовує себе спадкоємицею кельтських жреців, отримала офіційний статус релігійної конфесії, що має право проповідувати, здійснювати обрядові церемонії та приймати пожертвування від адептів язичництва.

Після 4 років громадської битви за право на існування засновник течії Друїдизму Філ Райдер повідомив, що органи влади визнали релігійну конфесію і оприлюднив остаточну версію статуту організації сучасних язичників.

У документі на 21-й сторінці представлений великий комплекс правил, що стосуються різних аспектів життя адептів поклоніння духам природи і божественну владу Бригідди й Брана. У ньому також оголошується про спільність практик різних течій друїдизму, і регулюються релігійні ритуали. Так, послідовники стародавніх містичних вірувань збираються протягом року проводити 8 великих релігійних фестивалів, ритуальні богослужіння без принесення жертв, відзначаючи різні фази місяця, різноманітні містичні обряди поклоніння богам і духам, і регулярні виступи бардів на священних пагорбах Горседда.

Хоча верховна рада жреців «Мережі Друїдів», пише «АПН», вказала розмір мінімального річного внеску від послідовників релігії древніх кельтів на підтримку конфесії у 10 фунтів, обмежень на участь у релігійних фестивалях (таких, як святкування літнього сонцестояння в Стоунхеджі) для зацікавлених статут не передбачає. Всі бажаючі можуть вільно брати участь у священному дійстві.